Prof. Dr. Rana Sanyal’a ISIF’22 Uluslararası Buluş Fuarı Grand Prix Ödülü

16/11/2022

Kemoterapinin etkisini artıran ve yan etkilerini azaltan ilaç adayları geliştiren Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sanyal, “Kırılabilir Polimer İlaç Konjugatları” buluşuyla ISIF’22 Uluslararası Buluş Fuarı Grand Prix Ödülü’nün sahibi oldu.

Prof. Dr. Rana Sanyal ve Sena Nomak tarafından laboratuvarda yürütülmekte olan araştırmaları klinik safhaya taşıyarak insana ulaştırabilmek amacıyla kurulan RS Research, Samsun’da düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde “Kırılabilir Polimer İlaç Konjugatları” buluşuyla ISIF’22 İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı Grand Prix Ödülü’nü aldı. Onkoloji alanında hedefli kemoterapiyi mümkün kılan akıllı ilaçlar keşfeden biyoteknoloji girişimi RS Research, kansere karşı yeni nesil tedaviler geliştiriyor.

ISIF’22’DE 12 ÜLKEDEN 277 BULUŞ YARIŞTI

TEKNOFEST Uzay, Havacılık ve Teknoloji Festivali kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO), Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA), Avrupa Patent Ofisi (EPO) ve Türk Patent ve Marka Kurumu iş birliğiyle gerçekleştirilen ISIF'22 Uluslararası Buluş Fuarı’nda 12 ülkeden 277 buluş yarıştı. RS Research, büyük ödül Grand Prix’yi “Kırılabilir Polimer İlaç Konjugatları” buluşu ile kazandı. Etkinlikte kazananlar ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

AKILLI İLAÇLAR KEMOTERAPİYİ DAHA ETKİN KILACAK

Geliştirdiği ilaç taşıma teknolojisi ile kemoterapinin etkisini artırırken yan etkilerini azaltabilen ilaç adayları keşfeden biyoteknoloji girişimi, portföyünde bulunan ilaç adaylarının erken aşama çalışmaları için Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi ile kurduğu işbirliğinden güç alıyor.

Üretim altyapısını Teknopark İstanbul’da bulunan tesisinde tamamlayan RS Research, Türkiye’nin laboratuvardan kliniğe giden yolculuğunda geliştirme adımları ülkemizde atılan ve Faz 1 klinik araştırması başlayan ilk yeni ilaç adayını geliştirdi. Patentli hedefli taşıyıcı teknolojisini temel alan ilaç adaylarından ilki olan akciğer kanserinde Faz 1 klinik araştırması ise İstanbul ve Ankara’da hasta gönüllülerle devam ediyor.