Haberler

Fakültemiz Fizik Bölümü’nün çok değerli öğretim üyelerinden Emeritus Prof. Dr. Haluk Beker hocamızı 23.01.2020 tarihinde kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz.

Nâzım Hikmet doğumunun 118. yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenen “Ben Yüz Çiçekten Yanayım”: Nâzım Hikmet Tiyatrosunda Metinler, Türler, Söylemler başlıklı konferansla anıldı. Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi bünyesinde gerçekleştirilen konferansta, Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim görevlisi Dr. Esra Dicle şairin birçok dile çevrilen ve pek çok ülkede sahnelenen tiyatro oyunlarını ele aldı.

BU + Etkinlikleri kapsamında Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Ofisi işbirliğiyle düzenlenen “Mezunlarla Açık Dersler”de 2019-2020 döneminin üçüncü dersini Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayfer Bartu Candan verdi.

Her şeyin şiire konu olabileceği düşüncesiyle yazan Nâzım Hikmet’in sadece şiirine değil tüm alanlardaki üretim ve faaliyetlerine odaklanan “Şiir Dünyadan İbaret: Nâzım Hikmet Üzerine Yeni Çalışmalar” kitabının yazarları Kitaplar Arasında etkinliğinde okurlarla buluştu.

Türkiye’de ilk defa Boğaziçi Üniversitesi’nde arkeometriyi bir ders programı haline getiren Emeritus Prof. Dr. Hadi Özbal hoca ile sohbet...

1876 yılında kısa süreliğine tahta gelen 33. Osmanlı padişahı V. Murad’ın oğlu Şehzade Selahaddin Efendi’nin ailesiyle birlikte tecritteyken yazdıkları, Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Edhem Eldem’in özenli çalışmasıyla okurla buluştu.

Türkiye’deki Suriyeli mültecilerin topluma entegrasyonuna yönelik bir tema çerçevesinde düzenlenen 2019 Building for Humanity (B4H) – Architecture for People (İnsan için Yapı – Halk için Mimarlık) Uluslararası Mimari Tasarım Yarışması’nın birincisi Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Elif Arpa oldu.

BU+ Etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve bu yıl “Şehrin Halleri” serisiyle devam eden “Mezunlarla Açık Derslerin” aralık ayındaki konuğu, Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çiğdem Kafescioğlu oldu. 19 Aralık tarihinde Demir Demirgil Salonu’nda gerçekleşen ve “İstanbul'da Mekânın ve İmgenin, Kentleşmenin ve Doğanın Tarihi” başlığını taşıyan derste Prof. Dr.

Boğaziçi Üniversitesi Kariyer Merkezi tarafından düzenlenen Fen-Edebiyat Fakültesi Kariyer Buluşmalarının ilki Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümüne yönelik olarak gerçekleşti. 12 Aralık 2019 tarihinde gerçekleşen buluşmada pazarlama, reklamcılık, yayıncılık ve kültür sanat yöneticiliği alanındaki başarılarıyla öne çıkan Boğaziçi Üniversitesi mezunları Arzu Ünal, Dori Kiss Kalafat, Müge Gürsoy Sökmen ve Yeşim Gürer Oymak katıldı.

Sayfalar