İstanbul Valisi Yerlikaya’dan Boğaziçi Üniversitesi’ne ziyaret

06/04/2022

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Boğaziçi Üniversitesi’ni ziyaret etti. Vali Yerlikaya, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci’nin de aralarında yer aldığı heyetle birlikte Kuzey Kampüs Kare Blok laboratuvarlarında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Emin Şerifoğlu

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’ya ziyaretinde Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci ile birlikte Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu ve Genel Sekreter Hasan Fehmi Topal’ın da aralarında yer aldığı heyet eşlik etti. Vali Yerlikaya ile Kuzey Kampüs’te yapılması plananan yenileme çalışmaları hakkında görüşen Rektör Prof. Dr. İnci, ziyaret kapsamında Vali Yerlikaya’ya Kuzey Kampüs Kare Blok laboratuvarlarında kimya ve fizik gibi alanlarda yürütülen fark yaratan araştırmalar hakkında bilgi verdi. 

Bu alanlara kişisel olarak da ilgi duyduğunu belirten Vali Yerlikaya, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci’nin özel projelerini yürüttüğü Fiber Optik Laboratuvarı’nın yanı sıra, Kimya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Zeynep Atay ve öğretim üyesi Doç. Dr. Ersin Acar’ın da katılımıyla Organik Polimer, Biyo-Nano Malzeme Laboratuvarı ve Katıhal Laboratuvarı gibi birçok özel laboratuvarda çalışan akademisyenlerle ve öğrencilerle görüştü. Yeni projeleri inceleyen Vali Yerlikaya, üniversitedeki Ar-Ge çalışmalarını daha da ileri aşamalara taşımak için Valilik olarak sağlayabilecekleri destekler hakkında da araştırmacılara önerilerde bulundu.

Laboratuvar ziyaretlerinin ardından Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Genel Sekreter Hasan Fehmi Topal ve Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ersin Acar’ın da yer aldığı heyetle düzenlenen toplantıyı da katılan Vali Yerlikaya, Boğaziçi Üniversitesi’nin Kuzey Kampüsü’nün yenilenmesi için görüş alışverişinde bulundu.

Vali Yerlikaya, Boğaziçi Üniversitesi’nin Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden biri olduğunu belirterek, üniversitede bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Boğaziçi Üniversitesi daha da ileri taşımak için Valilik olarak iş birliğine her zaman hazır olduklarını da sözlerine ekledi.